Ambassadeursnetwerk VNO-NCW Brabant Zeeland

Als projectleider Participatiewet van VNO-NCW Brabant Zeeland (voorheen BZW) mag Wil zich bezighouden met het uitbreiden en versterken van het Ambassadeursnetwerk in West-Brabant.

"Ambassadeur bij VNO-NCW Brabant Zeeland ben je als je mensen met een beperking in dienst neemt en je je collega-ondernemers informeert en inspireert over de kansen van de Participatiewet. Zo maken we in West-Brabant samen een succes van de banenafspraak van staatsecretaris Kleinsma. Niet omdat het moet, maar omdat het maatschappelijk en bedrijfseconomisch een hoop oplevert. Daarnaast geeft het je ook een goed gevoel."

Benieuwd geworden? Check de website - www.participerenloont.nl.

GilzeRijen leest voor!

GilzeRijen leest voor! verbindt vrijwilligers en gezinnen met kinderen met een taalachterstand door middel van een wekelijkse voorleesavond. Door interactief voor te lezen aan kinderen wordt het leesplezier vergroot, de taalontwikkeling gestimuleerd en de taalomgeving thuis verrijkt.

Daarnaast geeft het project ouders handvatten om het voorleesritueel op hun eigen manier over te nemen en versterkt het de sociale cohesie binnen de gemeente.

Workin organiseert dit project in samenwerking met VIPvoorelkaar Gilze-Rijen en Theek5.

Wil je meer informatie over dit project? Neem contact op met Juun de Boer via leestvoor@vipgilzerijen.nl of bel naar Workin.

Energieke Regio

Op weg naar een duurzame samenleving is energietransitie een belangrijke ontwikkeling. Steeds meer ondernemers stappen over op deze vorm van duurzaam opgewekte energie id vorm van zonnepanelen of windmolens. Daarnaast zijn er nog veel meer toepassingen, zoals o.a. ledverlichting, die samen bijdragen aan een schonere wereld.

Wil Hermens is als regiocoördinator verbonden aan Energieke Regio, een initiatief van de Gemeente Gilze en Rijen om haast te maken met de energietransitie in onze gemeente.

Wil je hier meer over weten? Bel Wil op 0161-294050 of mobiel 06-2330519.

MVO-prijs 2018; Wij doen mee !!

Bij Workin vinden we dat we een bijdrage moet leveren aan een duurzame en leefbare samenleving. Onze generatie heeft de kennis en de knowhow om het verschil te maken en een leefbare wereld door te geven aan de generaties na ons.

Momenteel zijn we heel tevreden met de bedrijfseconomische resultaten van deze MVO aanpak. Daarnaast geeft het ons een heel goed gevoel. En vooral dat laatste sterkt ons in de gedachte dat we creatief moeten blijven zoeken naar duurzame toepassingen en hopen we anderen daarmee te inspireren datzelfde te doen.

Wij doen mee !!!