Workin verbindt werkzoekenden en werkgevers met elkaar. Dat doen we door wat complex is, begrijpelijk en duidelijk te maken

Welkom bij Workin!

Workin verbindt werkzoekenden en werkgevers met elkaar. Er zijn veel mensen die zin hebben om aan de slag te gaan en er is werk genoeg! Appeltje eitje dus, zou je zeggen.

Toch is het voor veel mensen lastig om (zelfstandig) een fijne werkplek te vinden en te behouden. Vaak is er sprake van een afstand tot de arbeidsmarkt en soms van een arbeidsbeperking. De termen geven al aan dat het vinden en behouden van werk vaak ingewikkeld is.

Gelukkig zijn er veel werkgevers die deze groep mensen een plek willen bieden. Ook zij kunnen hier soms wat extra ondersteuning bij gebruiken. Want: kansen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidsbeperking, hoe pak je dat aan? En waar krijg je mee te maken als bedrijf?

Bij Workin geloven we dat wij de match kunnen maken tussen werkzoekenden en werkgevers. Dat doen we door wat complex is, begrijpelijk en duidelijk te maken.

Een traject op maat: ambities en competenties staan centraal

Workin heeft ruime ervaring met het coachen en begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking, bijstandsuitkering of afstand tot de arbeidsmarkt naar (betaald) werk in de regio’s Midden- en West Brabant.

Bij Workin verzorgen we re-integratie en jobcoaching voor mensen met een UWV-uitkering, mensen uit de bijstand, statushouders en kandidaten met een arbeidsbeperking op contractbasis voor de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. Ook voeren we individuele jobcoachtrajecten uit voor kandidaten uit omliggende gemeenten als Breda, Tilburg en Oosterhout.

Aandacht, persoonlijk contact en vertrouwen zijn de belangrijkste elementen in onze manier van coachen. Hierbij ligt de focus altijd op mogelijkheden en niet op beperkingen: ambities en competenties staan altijd centraal!

De menselijke maat is het uitgangspunt en door middel van echt luisteren kijken we samen naar een oplossing waarbij de regie zoveel mogelijk bij de kandidaat ligt (Supported Employment).

Bij Workin werken drie gecertificeerde jobcoaches.

Voor werkgevers

Workin coacht, informeert en ontzorgt werkgevers op het gebied van wet- en regelgeving met betrekking tot de Participatiewet en de Wet banenafspraak.

Workin kan kandidaten uit de doelgroep verlonen en detacheren. Indien er recht is op loonkostensubsidie, dan verzorgen we de aanvraag en verrekenen we de subsidie in de uurtarieven.

Daarnaast is Workin aangesloten bij een groot en betrokken netwerk van sociale ondernemers in Midden- en West Brabant. In West Brabant zijn deze werkgevers aangesloten bij Participeren Loont. (www.participerenloont.nl).